hidden img hidden img hidden img hidden img hidden img hidden img hidden img hidden img hidden img hidden img

Vi har flyttat till en ny domän med ett nytt utseende gå till www.duifokus.se

Skönhet

Doft av Zlatan i duschen

SUPRÊME POUR HOMME body lotion, SUPRÊME POUR FEMME Shower Gel och Body Lotion, Zlatan, kosmetik

I våras lanserade Zlatan Ibrahimović Parfums sin andra kollektion av dofter under namnet SUPRÊME. Herrdoften SUPRÊME POUR HOMME och damdoften SUPRÊME POUR FEMME. Båda har blivit omedelbara försäljningssuccéer.

Nu kompletteras kollektionen med dusch- och bodyprodukter. För dam kommer SUPRÊME POUR FEMME Shower Gel och Body Lotion. Mjukt vårdande produkter som återfuktar och gör huden silkeslen. Även herrkollektionen SUPRÊME POUR HOMME görs komplett med en Shower Gel för en fräsch känsla som håller hela dagen.

SUPRÊME POUR FEMME och SUPRÊME POUR HOMME är båda fräscha, sportiga och somriga dofter som förnimmer om hav, stränder och grönska. Både dam-och herrdoften är framtagna i ett nära samarbete mellan Zlatan själv och den världsberömde parfymören Olivier Pescheux från det anrika dofthuset Givaudan i Paris.

SUPRÊME POUR HOMME och SUPRÊME POUR FEMME finns att köpa hos Kicks och Åhléns.

Bild och text - pressmaterial

Kan man spränga bort fett?

I reklamen påstår man att Omorphia 20.0 kan minska omfånget av exempelvis buk och lår, reducera celluliter, dubbelhaka, "gäddhäng" och "lovehandles". Ta bort besvärande fettdepåer, strama upp överflödig hud och lindra muskel- och ledvärk. Vi var självklart tvungna att testa!

Omorphia 20.0 är en icke-kirurgisk och smärtfri fettreducering med fem olika tekniker. Metoden går ut på att man ödelägger fettcellerna genom ultraljudskavitation. Kavitationsteknik innebär att ultraljudet får fettcellerna att vibrera så snabbt att vakuumbubblor bildas i cellen. Till följd av detta "sprängs" fettcellernas ytterhölje, membranet, och fettet hamnar utanför cellerna. Fettsyrorna plockas upp av lymfsystemet som transporterar fettet vidare till blodbanan där det kan förbrännas av kroppens naturliga funktioner.

Omorphia 20.0

Behandlingen tar ungefär 45 minuter. Två olika maskiner arbetar över det område man valt att behandla. Den första apparaten är ganska behaglig och känns som massage ungefär. Den andra maskinen nyper lite i skinnet men ger en behaglig värme som känns väldigt skön i musklerna. Varje behandling har varit rogivande och avkopplande, och rejält urindrivande! Fördelen med Omorphia 20.0 är att det är ganska behagligt, inte kräver någon kirurgi och därmed ingen sjukskrivning. För att uppnå bästa resultat rekommenderas en kur på tio behandlingar, två gånger per vecka i fem veckor.

Behandlingsresultaten påverkas bla av faktorer som t.ex. hur och var fettet sitter bundet i bindväven och hur man sköter sig under behandlingsperioden. Klart att man inte kan förvänta sig bästa resultat om man sitter i soffan och käkar chips dagarna i ända.

Omorphia 20.0

Under behandlingen valde testpersonen att leva precis som vanligt för att verkligen se om behandlingen skulle göra skillnad. Testpersonen är 156 cm lång, vägde 60,7 samma dag behandlingen började, tränade 2-3 ggr i veckan och åt godis/drack alkohol någon gång i veckan. Efter 10 behandlingar med Omorphia 20.0 är vikten exakt den samma, resultatet ser ni på bilden. På de olika mätpunkterna ha omkretsen minskat med 2-4 cm. Bristningarna efter flera graviditeter har minskat och huden är tightare. Detta är alltså enbart resultatet av behandlingen, inget annat har ändrats. Vi vet alltså inte hur resultatet varit om vi följ rekommendationerna om mer lågintensiv träning och avstått från snabba kolhydrater.

Men visst syns det skillnad?

Bilder och text - Marlene Rindå

Local Beauty Heroes

Local Beauty Heroes, kosmetik

Viking Line lanserar ett nytt skönhetskoncept, Local Beauty Heroes, som lyfter fram det specifikt nordiska inom skönhetsbranschen. Allt fler lokala varumärken tar upp fajten mot de internationella giganterna – och bakom står drivna entreprenörer med mycket passion, envishet och personlighet.

Svenska Isabella Löwengrip (Löwengrip Care & Color) och Yvonne Ryding (YR Hudvård), danska Marianne Tromborg (Tromborg) samt finska Anne Kukkohovi (Supermood) är kvartetten som är utvalda. Fyra väldigt olika kvinnor med olika bakgrund och erfarenhet, men med lika starkt engagemang och med styrkor som utmärker sig i deras olika historier.

Yvonne Ryding valdes till Miss Universum 1984 och är idag en välkänd föreläsare, programledare och entreprenör. Hennes hudvårdserie YR Hudvård som lanserades redan 1997 älskas av kvinnor runt om i Europa för sin naturliga, höga kvalitet och låga prisnivå.

Isabella Löwengrip startade som Blondinbella och hade redan som 16-åring flera växande företag. Numera välkänd entreprenör med flertalet varumärken i sin portfölj. Löwengrip Care & Color är en hår- hudvårds- och kosmetikserie som tillverkas i Sverige och innehåller produkter som balanserar den känsliga huden. Produkterna är utvecklade för att möta de utmaningar som det nordiska klimatet ställer på hudvård och makeup.

Anne Kukkohovi startade också som modell och driver numera det finska skönhetsmärket Supermood. Hon fokuserar förutom på kvalitetsprodukter även på snygga förpackningar och härliga, lockande produktnamn som Egoboost och Beautysleep. Som grund för alla produkter används svampen Sprängticka som innehåller en hög mängd effektiva antioxidanter som har använts sedan flera hundra år tillbaka för att läka huden och reducera pigmentförändringar. Supermood har även en skönhetschoklad i sitt sortiment, en choklad som ger den dagliga dosen av kollagen som är bra för huden.

Danska Marianne Tromborg är en uppfriskande fläkt i skönhetsvärlden. Med sin otroliga energi och passion charmerar hon vem som helst! Hon själv är fd makeupartist och hennes man har mångårig erfarenhet från farmaci. Tillsammans driver de Tromborg Scandinavian Mood. Skönhetsprodukter anpassade för både kvinnor och män. Återigen läckra förpackningar och med dofter så man nästan vill äta upp produkterna!

Hudvårds- och skönhetsprodukter från Löwengrip Care & Color, YR Hudvård, Supermood och Tromborg Scandinavian Mood finns från och med nu till försäljning ombord på Viking Lines samtliga sju fartyg. De fyra kvinnorna kommer under året även att besöka fartygen för att berätta om filosofin bakom produkterna och ge sina bästa skönhetstips. Datum och tidpunkter för skönhetsprofilernas besök ombord kommer att finnas på Viking Lines hemsida.

Local Beauty Heroes, kosmetik
Isabella Löwengrip, Anne Kukkohovi,
Marianne Tromborg och Yvonne Ryding

Bilder och text - Marlene Rindå

Tony Irving bjuder på skönhet!

Rosenserien, Tony Irving, kosmetik

Tony Irving har många järn i elden och syns överallt. Han måste se vårdad ut och känna sig fräsch. Med långa arbetsdagar vill han även kunna lita på att de produkter han använder är effektiva men även skonsamma. Efter att ha testat sig igenom hundratals olika märken, fastnade han för de rosa produkterna hos Rosenserien. Men att som man stå i duschen på gymmet, ha en rosa flaska i handen och dessutom vara homosexuell kändes inte helt ok…

Tony kontaktade Carina Swartz som är VD för Rosenserien, men fick inget svar. Han försökte flera gånger och när hon väl svarade trodde hon att det var ett skämt. Det tog alltså lite tid innan de två fick kontakt, men sedan hände det saker! Tony visste vad han ville och Carina nappade på hans idéer. Idag finns Rosenserien för män, med svarta förpackningar.

Tony har medverkat i framtagningen av serien, i allt från funktion och känsla till förpackningarnas utseende och storlek. Det har resulterat i fem produkter som både Tony och Rosenserien är mycket stolta över och nöjda med. Innehållet i den nya herrserien har samma produktfilosofi som övriga produkter; 100% naturligt innehåll, ekologiskt odlade råvaror, aloe vera gelé och kinesiskt grönt te som bas. Herrprodukterna innehåller även växter som är vanliga inom folkmedicin t ex trollhassel, arganolja och parakrasse. Produkterna i den manliga serien har en fräsch doft av sportig citrus.

Testpartullen har förstås testat alla produkter och är otroligt nöjda! De är enkla att använda, kladdar inte, doftar gott och är dryga. Vi efterlyser dock en hårstylingsprodukt i samma serie så man doftar likadant från topp till tå.

Det speciella med Rosenseriens satsning för män är att ge effektiv rengöring, lugnande fukt och näring som lätt tas upp i huden. Produkterna har under ett års tid testats av män i olika åldrar. Då män föredrar att ha lite färre produkter, smidiga att ta med och som gärna är i kombination, såsom tvål och schampo i ett, består herrserien i dagsläget av fem effektiva produkter, wash and shave gel, after shave tonic, moisturizer, duschkräm och schampo i ett och en deodorant. Vi tycker alltså att de håller vad de lovar!

– I dag är det jag smörjer på kroppen lika viktigt som det jag stoppar i munnen och huden ser bättre ut nu än vad den gjorde när jag var ung, säger Tony Irving och ler sitt berömda leende.

Rosenserien, Tony Irving, kosmetik

Bilder - Marlene Rindå, text - Martin Jikita

Belle Dame – ett nytt koncept inom kosmetik!

Belle Dame, skönhetssalong kosmetik

Vi är nog många som har vår standardmakeup till vardags och fixar till den lite till fest. Vi gör ungefär samma sak varje gång och använder ungefär samma produkter varje gång. Det är bekvämt, men kanske lite tråkigt i längden.

Nu finns Belle Dame! En nyöppnad salong på Götagatan i Stockholm som erbjuder en mängd olika skönhetsprodukter men även lär oss att förändra och förbättra vår makeup. I salongen finns sminkstationer fullproppade med produkter där man kan sätta sig ner och i lugn och ro prova sig fram.

Belle Dame erbjuder ett unikt koncept inom smink som tar DIY-trenden (Do It Yourself) till en helt ny nivå. Man får sminka sig själv på plats under vägledning och tips från professionella makeupartister och erbjuds utöver en 45 minuters lång sminktid, ett flertal specialutvecklade högkvalitativa sminkprodukter i en mängd färgnyanser.

Idén är att man ska kunna komma förbi med sina vänner efter jobbet och fräscha till sig innan AW:n eller bara för att lära sig mer om hur man lägger en perfekt make på egen hand. Det är sk ”learning by doing”. Kanske en kväll för tjejgänget eller möhippan?

Belle Dame använder sig av en ny innovativ rengöringsspray som desinficerar sminket mellan varje användning och gör det 100% fritt från bakterier. Expertrådgivningen kostar 200 kronor och då får man även en liten goodiebag att ta med hem.

Belle Dame erbjuder en komplett serie av högkvalitativa, skonsamma och näringsgivande produkter med ett stort utbud av färger. Detta gör det möjligt att erbjuda produkter som passar alla hudtyper och hudfärger. Bakom märket och produkterna står Suzanne Jouda som är utbildad makeupartist med masterexamen i organisk kemi och har en bakgrund som forskningsingenjör och kvalitetsansvarig på de internationella företagen GE Healthcare och AstraZenec . Suzanne har varit delaktig i hela processen och resultatet är en färgrik produkt som sitter länge på huden. Hon har ven designat utseendet i butiken som är inbjudande med fransk inspiration och en mängd fjärilar.

Sminket består av bas, ansikte, ögon, läppar och bryn. Produkterna innehåller olika sammansättningar av mineraler och vitaminer som skyddar huden från yttre påverkan och samtidigt ger näring åt huden. De är hypoallergena, parabenfria, mineraloljefria, talkfria, saknar syntetiska färgämnen, samt en hel del parfymfritt.

Det är bara att samla ihop vännerna och ta en lektion!

Belle Dame, smink

Bilder - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Fraxium 1550 Fusion - Hudföryngrande behandling

Fraxium 1550 Fusion - Hudföryngrande behandling
Vänster - före, Höger - efter tre behandlingar

Det finns många anledningar till att man vill strama upp och korrigera huden. Det finns också en massa olika behandlingar att välja på, beroende på vad det är man vill åstadkomma. En av dem är Fraxium 1550 Fusion som kan strama upp slapp hud, minska porer, djupare linjer och rynkor samt ärr av olika slag.

Man kallar det för hudförbättring och hudföryngring och det går ut på att man med laser penetrerar huden och gör små mikroskopiska kanaler i ett jämt fördelat mönster. Runt dessa kanaler är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och på sikt ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster.

Det är inte helt smärtfritt utan känns ungefär som när man får upp stekflott på huden när man lagar mat. Det sticker och bränns en hel del under behandlingen och en liten stund efter. Man får en rejäl rodnad i huden som försvinner någon timme efter behandlingen för de allra flesta.

Redan efter första behandlingen kunde vi tydligt se hur porerna dragit ihop sej och linjerna vid ögonen blivit mindre. Många påpekade att huden hade en helt annan lyster än innan. Det gör alltså lite ont, men blir ett synbart resultat efter bara en behandling.

Man rekommenderar 4-6 behandlingar, lite beroende på förutsättningar och önskemål, med 3-5 veckors mellanrum. Resultatet märks redan efter några dagar och förbättringen fortsätter sedan successivt upp till sex månader. Resultatet är permanent, däremot stoppas ej hudens naturliga åldringsprocess.

Det här är alltså en behandling för dig som står ut med lite smärta och vill se resultat direkt.

Bild - Diana Flobecker, text - Marlene Rindå

Safari och Diamonds!

Make Up Store har två kollektioner under våren och sommaren som sticker ut lite mer än de andra. Den ena är Safari som är kollektionen för april och Diamonds som är en kollektion för sommarens brudar.

Safari är precis som det låter en djurisk kollektion med tropisk hetta. Lyx, glamour och murriga färger i leopardförpackningar. Make Up Stores egen beskrivning lyder "A luxury getaway in a glamorous style. Tropical heat and classical shade. Wild and untamed with majestic grace. Explore the wonder of Safari."

Kollektionen innehåller bland annat solpudret Leopard, jo… det är faktiskt leopardmönster i pudret. Eyedust Desert, Marble Microshadow och läppstiftet Leo som har en brunrosa nyans. Till serien finns även tre sminkborstar och två olika ögonskuggspaletter; Jungle Fever och Midnight Hour, med tolv skuggor i varje.

Förpackningarna till samtliga produkter är riktigt läckra! Safari finns i butikerna under april, så passa på om ni är sugna!

Safari, Make Up Store
Safari

Diamond är den andra uppstickaren. Det är en bröllopskollektion som finns i butikerna under hela våren och sommaren.

Diamond är Make Up Stores bröllopskollektion som skapats av grundaren själv, Mika Liias. En limited edition-kollektion med tre produkter i vita förpackningar klädda med små diamanter. Lyxigt och passande för en brud!

Det ska vara rosiga kinder, lilasotiga ögon och ljusrosa läppar. Sofistikerade färger som passar en sommarbrud som vill skina som en diamant. Make Up Store beskriver serien som: "Surrounded by passion, emotions and joy. Sophisticated shine with glimmer and glow. Sparkle bright with it´s eternity shine. Get blinded by the beauty of Diamond.

Kollektionen innehåller Trio Microshadow Diamond, Dream Twin Diamond och Lipstick Promise. Allt förpackat i lyxigt glittriga fodral, för att matcha brudklänningen.

Safari, Make Up Store
Diamond

Bild och text - Marlene Rindå

Plattång även för vått hår!

Remington plattång, Wet2Straight

För många är morgonen den stressigaste tiden på dygnet och det är också då du ska förbereda dig och ditt yttre för att möta allt vad dagen har att erbjuda. Med Remingtons senaste plattång Wet2Straight där du både torkar och plattar håret på en och samma gång.

Wet2Straight kan användas på handdukstorkat hår vilket gör att du slipper föna håret torrt innan du stylar det. Tack vare Hydration Therapy förvandlas överskott av vatten i håret till ånga som sedan försvinner ut genom ventilationshålen och lämnar den fuktighet som behövs för att få ett snabbt och långvarigt resultat. Dessutom torkar håret snabbare än när du fönar det!

Uppvärmningstiden är bara 15 sekunder, värmeplattorna har blivit lite längre, den har roterbarsladd och stänger av automatisk efter 60 minuter.

Bild och text - pressmaterial

Som på nagelsalongen!

Lumene Gel Effect negellack

Många tycker om att pyssla med sina naglar och sitter på söndagkvällen och fixar veckans naglar och hoppas att de ska hålla hela arbetsveckan. Om vi inte går på salongen förstås, för att låta någon annan fixa de perfekta naglarna åt oss. De som ska hålla länge!

Med Lumene Gel Effect går det enkelt att göra vackra naglar hemma, som håller hela arbetsveckan och lite till. Resultatet blir precis lika bra som på nagelsalongen. Lumene har en mängd nya lack inför våren och sommaren. Nagellacken täcker redan vid första strykningen, torkar snabbt och har en härlig glans. Dessutom spelar det ingen roll hur mycket man än kladdar, lacket jämnar ut sig av sig själv och lämnar inga ränder utan ger en jämn snygg yta. Två lager ger en finish lik den från gellack som används på salong: täckande, glänsande och en aning "bullig".

Testpatrullen är imponerade! Efter sju dagar var lacket nästan lika snyggt som när naglarna var nylackade. Bara lite ”skav” längst fram på pek- och långfinger syntes och glansen var nästan som när det var nytt. Detta är alltså ett nagellack som både är lättapplicerat, snabbtorkande, hållbart och billigt! Bara runt 70 kr! Vi kan absolut rekommendera Lumenes nagellack med Gel Effect!

Lumene Gel Effect negellack

Bilder och text - Marlene Rindå

L300+

L300+ Hudkrämer

L300 bygger på en svensk idé om att använda samma ämnen som huden själv producerar för att hålla huden mjuk och spänstig. Namnet L300 står för ”Läkemedelsprojekt 300” och produkterna i hudvårdsserien baserar sig på en medicinsk upptäckt av dermatologen och professorn Gunnar Swanbeck.

L300 hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans, något som är speciellt viktigt i vårt nordiska klimat där vår hud utsätts för stora temperaturväxlingar, med kyla och blåst utomhus och torr inomhusluft under den kalla årstiden. Det är kombinationen av karbamid och salt som har positiva effekter för huden och tillsammans med hudens fuktbindande ämnen får vi L300.

I nya L300+ har innehållet i produktserierna Intensive Moisture och Fresh Hydration förbättrats för att ge huden maximerad återfuktning och skydd mot yttre påfrestningar. Produktinnehållet är utvecklat för att förebygga uttorkning, vårda huden och stärka hudens barriär. Man har behållit alla positiva egenskaper och förbättrats på områden som doft, formula och ingredienser. Därav pluset.

L300 har fem olika serier; torr hud, normal/bland hud, mogen hud, färgade tonade krämer och en serie för män. Dessutom finns även doftfria produkter och alla är fria från parabener och mineralolja. Samtliga produkter går snabbt in i huden och är behagliga att använda.

Bild och text - Marlene Rindå

Rakhyveln som är vass som en rakkniv

Korp Razor Rakhyvel

Är det verkligen så stor skillnad på män och kvinnor när det gäller rakning? Nog för att det kanske handlar om rakning på olika sällen av kroppen, men vi vill ju att resultatet ska bli detsamma. Man vill att det ska bli så slätt och lite stubb som möjligt.

Nu finns Korp Razor, en rakhyvel för både kvinnor och män där enda skillnaden är färgen på hyveln och förpackningen. Korp Razor har fem extremt vassa rakblad som håller sig skarpa länge. Den kan användas för all typ av rakning, är enkel att använda och kommer åt överallt.

Förpackningen är miljövänlig, det krävs inga batterier och finns inga rörliga delar som kan gå sönder. Resultatet blir lika perfekt som när barberaren använt en rakkniv.

Testpatrullen har förstås testat rakhyveln och var från början lite rädd att skära sig med de vassa rakbladen. Men det var ingen fara, trots att de är riktigt vassa och resultatet blir sammetslent. Den funkar precis lika bra på våt som torr hud och det spelar ingen roll vem som använder vilken hyvel. En klassisk rakhyvel som är enkel att använda!

Bild och text - Marlene Rindå

Lip Care Colour Valentine - Maria Åkerberg

Lip Care Colour Valentine - Maria Åkerberg

Lagom till Alla Hjärtans Dag har Maria Åkerberg lanserat den rosa nyheten Lip Care Colour Valentine. Tillsammans med Lip Gloss Paris och den mjuka läppennan Lip Liner Warm Coral skapar man snabbt mjuka, kyssäkta läppar.

Läppglanset är en mångsidig favorit som du kan använda direkt på läpparna, i kombination med läppkonturpenna eller för att ge extra lyster till ditt läppstift. Läppennan är mjuk att applicera och sitter bra. Vill du ha extra hållbart resultat av ditt läppstift, så applicera Lip liner på hela läpparna innan du applicerar läppstiftet.

Testpatrullen ger läppstiftet högsta betyg. Det är inte bara ett vegetabiliskt baserat läppstift som vårdar och skyddar läpparna, det känns dessutom behagligt, smakar och doftar gott och sitter länge.

Lip Liner, Lip Care Colour och Lip Gloss är alla bra för sig men ännu bättre ihop! För bäst och längst bestående resultat målar du ytterkanterna med valfri Lip Liner, fyller i resterande del av läpparna med samma Lip Liner, applicera valfri nyans av Lip Care Colour över hela läpparna (gärna med pensel) och toppa sedan med Lip Gloss.

Bild och text - Marlene Rindå

Enkelt piff för naglarna

Nailart Stripes Glam of Sweden Naglar

Vi är många som tycker att snygga och välskötta naglar är ett måste och gärna testar nya produkter som gör det där lilla extra. Ett enkelt sätt att piffa till naglarna är stripes, självhäftande tejp som skapar snygga linjer.

Rengör naglarna ordentligt, applicera baslack och eventuellt ett färgat nagellack. Fäst stripsen i det mönster du önskar och täck med nagellack i en annan färg än det första. Var noga med att låta alla lager torka ordentligt mellan strykningarna. Ta bort stripsen, korrigera om det behövs och lägg på ett överlack.

Man kan också måla naglarna som vanligt och sedan lägga på stripsen, låta de sitta kvar och måla över med överlack så de fastnar ordentligt. Alla sätt är rätt och man får prova sig fram och se vad som fungerar bäst för en själv.

Testpartullen provade stripes från Glam of Sweden och är nöjda med resultatet. Det är lite pyssel och förstås enklast om man får hjälp, men det går att fixa själv också även om det tar lite tid. Det är absolut värt pysslet, naglarna blir riktigt läckra!

Nailart Stripes Glam of Sweden Naglar
Nailart Stripes Glam of Sweden Naglar

Bilder: överst - Marlene Rindå, övriga - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Ofarlig solbränna till nyår

Brun utan sol - Marc Inbane

Solen har lyst med sin frånvaro större delen av året kan man väl saga. En del av oss känner oss piggare och fräschare med lite brunfärg på näsan och några vill kanske känna sig lite extra snygga i nyårskläderna.

En helt ofarlig solbränna får man med brun-utan-sol, eller BUS som många säger. Det finns mängder med märken, så hur ska man veta vilken som är bra? De flesta har dessutom en karaktäristisk och inte allt för angenäm doft. Vi har faktiskt hittat en som är nästintill doftfri!

Marc Inbane kommer i en snygg, svart sprayflaska, som skakas väl innan applicering. Man sprejar ca 20-30 cm från huden och borstar sedan ytan jämn med en liten borste. Till större partier har man en mjuk handske som fördelar sprayen så det blir jämt. Det doftar direkt när man sprayat, men försvinner nästan helt efter bara en liten stund. Det blir inga ränder och den kladdar inte, så du kan ta på dig kläderna några minuter efter behandlingen.

Resultatet syns direkt! Det blir en naturlig solbränna, som håller upp till fem dagar. Det är bara naturliga ingredienser som bla aloe vera och ginkgo och den återfuktar dessutom huden.

Testpatrullen är nöjda och har fått idel lovord för sina solbrännor! Vi har fått höra kommentarer som att det ser väldigt naturligt ut, att det inte luktar BUS och att flaskan är otroligt snygg. Vi håller med! Det är lätt att applicera, resultatet blir snyggt och naturligt och det varken kladdar eller luktar illa. Marc Inbane kan vi absolut rekommendera!

Bild och text - Marlene Rindå

Carlsberg Beer´d beauty för Movember

Carlsberg Beer´d beauty för Movember Shaving Gel, Aftershave Cream och Moustache Cream

Nu lanserar Carlsberg Beer’d Beauty, en serie skäggvårdsprodukter där intäkterna från försäljningen går till The Movember Foundation.

Beer’d Beauty är uppföljaren på sommarens stora lansering Carlsberg Beer Beauty – skönhetsprodukter med öl som en av huvudingredienserna. De nya produkterna fokuserar på skägg- och mustaschvård och består av Shaving Gel, Aftershave Cream och Moustache Cream. Beer’d Beauty har tagits fram i samarbete med det danska hudvårdsmärket Urtegaarden och varje produkt innehåller frystorkad Carlsberg-öl.

De huvudsakliga ingredienserna i en Carlsberg-öl – malt, humle och jäst – gör inte bara gott för hud och hår, utan har också vårdande egenskaper för mustachen. Bland annat innehåller humle flera olika antioxidanter, oljor och antibakteriella syror som passar i skäggvårdsprodukter.

Testpatrullen är mycket nöjd. Shaving Gel var lättarbetad och har en bra konsistens, Aftershave Cream lindrade irritationen efter rakningen effektivt och Moustach Cream fixar enkelt till den rätta looken på mustaschen. Alla produkter doftar svagt och behagligt av citrus.

Alla intäkter från försäljningen av Carlsberg Beer’d Beauty går till Movember, en årligen återkommande kampanj där män sparar mustasch för att uppmärksamma bland annat prostatacancer. The Movember Foundation startade som ett hobbyprojekt i en pub för 12 år sedan och har sedan dess vuxit till en stor internationell rörelse som varje år engagerar miljontals män världen över.

Beer’d Beauty finns att köpa på Royal Barbershop i Stockholm eller på thirstforgreat.com.

Bild - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Barnängen för aktiva män!

Barnängen Duschgel Glaciär Norrsken

Barnängen är ett av Sveriges mest välkända varumärken. De har ända sedan starten 1868 strävat efter att göra naturligt vårdande produkter. Idag tillverkas ett brett sortiment hygienprodukter för både vuxna och barn. Gemensamt för dem alla är att det är milda produkter med naturliga ingredienser som har en hög kvalitet till ett bra pris.

Nyligen lanserades duschgel speciellt utvecklade för män. Dessa vänder sig till den aktiva mannen som uppskattar äventyr och svensk natur. Uppfriskande Isvak har en härlig doft av vattenmynta. Energigivande Norrsken med en frisk doft av citrongräs innehåller Taurin. Glaciär ger kroppen en ren och fräsch känsla med sin kylande effekt och friska doft.

Testpanelen fastnade för doften på Glaciär som är en frisk, fräsch och manlig doft utan att vara för stark. Glaciär har även en kylande effekt som känns behaglig för kroppen. Lite mysko känsla på ett särskilt ställe enligt testpanelen men inte obehagligt alls, bara annorlunda. Norrsken doftade betydligt svagare men citrusdoften går absolut inte att missa. Kroppen kändes rejält uppfriskad efter en dusch, kanske pga taurinet i duschgelen. Båda löddrade bara och är därmed ganska dryga.

25 kr för en flaska som fungerar för både kropp och hår är absolut rimligt. Ni hittar dem i er närmsta livsmedelbutik.

Bild och text - Marlene Rindå

Choklad för vacker hy

Esthechoc choklad för vacker hy

Esthechoc är chokladbiten som gör under för din hy! Esthechoc är en helt ny produkt i Sverige, framtagen av ett forskningsteam på Cambridge Universitet som har som främsta mål att motverka hudens åldrande. Varje dag i 21 dagar äter man kosttillskottet, alltså en bit mörk choklad.

Varje bit är berikad med extrakt som utvunnits från alger för att skydda huden mot åldrande och rensa ut giftiga ämnen ur kroppen. Det är en unik mörk choklad som skyddar genom att öka mikrocirkulationen och förbättra syretillförseln till huden. Detta ökar i sin tur lystern och reducerar skador som huden utsatts för och ger en mer levande och mjukare hud. Som vi alla vet så påverkas vi mycket av vad vi äter och måste ta hand om oss från insidan. Där krämer och andra skönhetsprodukter inte kommer åt, kan alltså Estechoc hjälpa till.

De aktiva ingredienserna är antioxidanter, astaxantin och kakaopolyfenoler. Det som Estechoc tagit patent på är en fusion mellan kakaopolyfenoler och det marina ”färgämnet” astaxantin (6000 gånger starkare än C-vitaminer). I den lilla chokladkakan har man lyckats pressa in astaxantin motsvarande innehållet i 300 gram lax och kakaopolyfenoler motsvarande en hundragrams ren chokladkaka. Esthechoc ger huden näring och avgiftar huden från slaggämnen.

Varje chokladbit väger 7 gram, innehåller 38 kalorier och är cirka 4x4 cm stor. Det är mörk choklad som smakar som mörk choklad brukar smaka. Helt ok till eftermiddagsfika! Tespanelen ser själva inte någon skillnad på huden, men har fått komplimanger att de ser piggare och fräschare ut.

Esthechoc kommer i en förpackning om 21 chokladbitar, kostar ca 450 kr och finns att köpa både på webben, i utvalda spabutiker och hudvårdssalonger.

Bilder och text - Marlene Rindå

Naturlig skönhet med Rapsodine

Rapsodine Shampo Balsam Dagkräm

Fräscha skönhetsprodukter, till bra priser samtidigt som de är miljövänliga. Finns det? Visst gör det det! Med Rapsodines produkter får du allt detta och lite till faktiskt.

Rapsodines produkter är baserade på svensk ekologisk rapsolja som effektivt mjukgör, återfuktar och vitaliserar din hud. Familjeföretaget i Mariestad prioriterar miljön och är noga med att råvarorna till produkterna kommer från svenska gårdar och även produceras och packas i närheten. Allt för att minska den negativa inverkan på miljön, men också för att vi ska tillföra vår kropp bra produkter.

Rapsodine intresserar sig för människan och naturen i samklang och strävan är att skapa hudvårdsprodukter som bevarar den naturliga balansen hos både människan och i vår miljö. Därför används vegetabiliska och så långt det är möjligt även ekologiska råvaror. Oljorna är alltid kallpressade vilket innebär att de lätt tas upp av huden och även tillför näringsämnen i form av vitaminer, mineraler och hälsosamma fettsyror.

I Rapsodines sortiment hittar Du en mängd olika hud- och kroppsvårdsprodukter för hela familjen, allt från ett rikt bassortiment till produkter för riktig lyx i vardagen. Produkterna är dryga och finns både med och utan parfym.

Testpatrullen föll särskilt för fuktighetskrämen som är lagom fet och snabbt går in i huden. Just den vi testade var parfymerad, men doftar bara svagt med en behaglig och naturlig doft. Denna finns både i stor och liten förpackning, lagom till handväskan. Även schampo och balsam var till belåtenhet, särskilt som man kan välja oparfymerat om man vill!

De här produkterna använder vi gärna igen och rekommenderar gärna till andra.

Bilder och text - Marlene Rindå

En skimrande hy!

Lumene Nude Perfect Foundation

Höstens stora trend är att huden ska skimra och detta är något som Lumene tagit fasta på. Nyligen presenterades en helt ny foundation i fem olika nyanser som får huden att skimra. Den har en återfuktande effekt, SPF 15 och ger en naturlig finish.

Lumene Nude Perfect Foundation innehåller mineraler som finns naturligt i huden som tex magnesium, natrium och kalium. Fröextrakt från hjortron ger huden näring, har renande egenskaper och ger huden lyster.

Testpatrullen har förstås testat den och följt instruktionerna noggrant:

STEG 1

Rengör huden och applicera sedan en fuktkräm som passar din hudtyp. Då ser din foundation som bäst ut och smälter lätt in i huden.

STEG 2

Applicera din foundation i hela ansiktet med fingrarna, en svamp eller en foundationborste.

STEG 3

Nude Perfection Glow Foundation har en naturlig och genomskinlig finish som låter din egen hudnyans synas igenom. Om du vill har mer täckande effekt, lägg på ett eller flera lager foundation eller använd lite concealer.

Testpartullen tycker att resultatet blir bäst om man använder foundationsborste vid applicering. Den döljer inte påsarna under ögonen eller utslag, men ger en jämn och fin ton och ser väldigt naturlig ut. Hunden känns fräsch och inte det minsta kladdig och är ett bra underlag för resten av makeupen.

Nude Perfection Glow Foundation finns i fem olika nyanser och kostar 169 kr för 30 ml. Vi kan absolut rekommendera den!

Lumene Nude Perfect Foundation

Bilder och text - Marlene Rindå

Höstens färger från IDUN Minerals

Höstens färger från IDUN Minerals Nagellack Hand med röda naglar

Höstens nagellack från IDUN går i dova toner, de är Almandin, Kvarts, Granat, Ametist och Markazit. IDUN´s nagellacksserie består av 18 både klassiska och trendiga nyanser samt ett topplack och ett baslack. Nagellacken innehåller ingredienser av högsta kvalité och har en long-lasting formula som ger glans. Nagellacken är en så kallad 5-free-formula vilket innebär att man tagit bort fem hälsovådliga kemikalier. Lacken är berikat med mineraler, vitaminer och mandelolja. Dessa ingredienser är tillsatta för att vårda och skydda naglarna på bästa sätt.

Testpatrullen konstaterar att lacken sitter bra, upp till 5-6 dagar, om man även haft bas- och topplack. Vi har då lackat två lager med nagellacket. Lacket är så gott som doftlöst, har en bred pensel som sprider färgen perfekt och lacket täcker redan vid första strykningen. Vi konstaterar att utvecklingen gått framåt sedan IDUN släppte sina första nagellack. De här sitter mycket bättre än de första.

Höstens färger från IDUN Minerals Nagellack

Bilder och text - Marlene Rindå

Styla dig själv!

GHD Platinum Styler Locktång

När man ser sig omkring tycker man ofta att andra är så himla snygga i håret. Själv kanske man försöker att fixa frisyren med locktången eller fönen men lyckas kanske inte riktigt få det resultat som man önskar. Hur gör alla andra? Måste man gå till ett proffs på en salong för att få det perfekta håret?

Nej, det måste man inte! Äntligen har det kommit en sk styler som du kan använda ganska enkelt hemma. Dessutom är det en styler som är som gjord för alla oss som har lite dåligt minne, den stänger nämligen av sig själv om man glömt den på. Sånt gillar vi!

Den nya innovativa ghd platinum™ stylern använder ”safer-for-hair heat”, som ger ett perfekt rakt hår eller perfekta lockar med bara en dragning. Den är enkel att använda, även om det fortfarande är knepigt att fixa håret bak i nacken där man inte ser vad man pysslar med.

Man har kommit fram till att den optimala temperaturen är 185 grader för att styla håret på det mest skonsamma sättet. Alltså håller stylern konstant den temperaturen över hela värmeplattan som ligger mot håret. Resultatet är ett skinande och blankt hår. Det spelar ingen roll om du har naturlig färg eller färgat hår, resultatet blir lika bra oavsett och frisyren håller dessutom länge!

Med det nya pincettgreppet och upphängningsanordningen är den enkel att manövrera och lika enkel att hänga undan. Detta gör ghd platinum™ till det optimala stylingredskapet, speciellt för en hektisk livsstil! Till och med för oss som kanske inte alltid får till den där perfekta frisyren.

Bild - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Solution By Victus

Solution By Victus exclusiv hudvårdserie

Victus Clinic har lanserat en exklusiv hudvårdserie som kan användas både på salong och i hemmet. Det är en komplett hudvårdsserie som tagits fram i ett samarbete mellan hudvårdsterapeuter och kemister. Serien innehåller 11 olika produkter och säljs enbart av utvalda hudvårdsalonger och kliniker.

Idén är att det ska vara enkelt och ge resultat! Solution By Victus huvuduppgift är att skydda hudens naturliga barriär utan att torka ut huden. Produkterna vårdar det yttersta lagret av hudlagret och säkerställer rätt pH-värde. Att de är nästintill doftfria är ett stort plus!

Man har inte bara tänkt på huden utan även på miljön, då samtliga förpackningar är återvinningsbara. Produkterna har heller ingen ytterförpackning, utan säljs som de är.

I serien finns rengöring, ansiktsmask, flera olika 24-timmarskrämer, solskydd, återfuktande och lugnande serum mm. Allt detta finns alltså för hemmabruk, men Victus Clinical har även en mängd behandlingar för den som vill ge sig själv det där lilla extra. Deras kliniker finns över hela landet och utför allt utom kirurgiska ingrepp.

Bilder och text - Marlene Rindå

Hösten nyheter hos Depend!

Depend Negellack Nagelvård Höst 2015

Depend byter i stort sett ut hela sitt sortiment till hösten. 21 nya höstfärger av 7 Day Hybrid Polish, 13 stycken O2 minilack, 12 minilack och en limited edition kallad Bohemian Chic innehållande 6 minilack. Från och med vecka 36 kan vi se fram emot nyheterna på bla Ica, Åhléns, Kicks och Cubus.

För att ett nagellack ska sitta ordentligt och bli snyggt behöver man ta hand om sina händer. Självklart har Depend även produkter för detta. Till att börja med ska det gamla nagellacket tas bort på snabbaste sätt för att inte slita onödigt mycket på naglarna. Med Depends remover sticker du bara ner nageln i burken och vickar lite så försvinner nagellacket. Finns både med och utan doft.

När nagellacket är borta tvättar du händerna och kör igång en peeling. Denna använder du en gång i veckan, låt den ligga på i ca 5-7 minuter innan du sköljer under varmt vatten och skrubba sedan med en nagelborste. Efter denna tar du olja och crème.

Olja använder du med fördel varje dag även med nagellack på naglarna. Smörj in nagelbanden så de håller sig mjuka och smidiga. Crème används varje gång direkt efter oljan. Med detta håller sig händer och nagelband mjuka och vackra. Du kommer att se skillnad efter bara några dagar!

Ju bättre du tar hand om dina händer och särskilt nagelbanden, ju finare och starkare blir dina naglar.

Så bort med nagellacket, fila naglarna jämna och fina, peela, rengör, peta tillbaka nagelbanden, applicera baslack, två lager nagellack, eventuell dekoration och försegla med topplack. Använder du 7 Day torkar lacket snabbt och du slipper tråkiga missöden.

En fördel med Depends nagellack är att man kan se på flaskan om nagellacket är heltäckande, halvtäckande eller transperent. Något de är helt ensamma om än så länge.

Depend Negellack Nagelvård Höst 2015
Depend Negellack Nagelvård Höst 2015
Depend Negellack Nagelvård Höst 2015
Depend Negellack Nagelvård Höst 2015

Bilder och text - Marlene Rindå

Dofta som Zlatan

Zlatan Ibrahimovićs eau de toilette Perfym

Den 12 augusti lanseras Zlatan Ibrahimovićs första parfym på Åhléns varuhus. Doften är framtagen av fotbollslegenden själv i samarbete med den franske mästerparfymören Olivier Pescheux.

Den nya doften är ett resultat av ett exklusivt samarbete med den Paris-baserade mästerparfymören Olivier Pescheux, som är ”näsan” bakom storsäljare som bland annat Paco Rabanne One Million, Dior Higher samt Hugo Boss Boss Selection.

Många tilltalas av att parfymen är inspirerad av Zlatans resa från förorten i Sverige till hans nuvarande liv i Paris, doften och förpackningsdesignen är en personlig hyllning till hans bakgrund och familj.

Zlatan Ibrahimović var högst personligt delaktig i processen med att ta fram doften. Arbetet startade med en workshop hos dofthuset i maj 2014, där han noga provade igenom över 70 rånoter. Sedan följde ett års arbete med över 100 olika doftblandningar för att få fram en parfym som både Zlatan och mästerparfymören var nöjda med. Resultatet är en fräsch doft för både dag och kväll, med tydliga inslag av citrus, bergamott, peppar, träslag, läder, lagerblad och vit lavendel.

Doftserien kommer initialt att bestå av eau de toilette, bodyspray, deospray och deostick samt duschkräm. Priserna ligger från 179 kronor upp till 699 kronor.

Bild - pressmaterial, text - Marlene Rindå

ghd V Vintage Pink Professional Styler

ghd V Vintage Pink Professional Styler Hårfön Borste Locktång

För stylister världen över är produkter från företaget ghd det självklara valet. I år är ghd:s Rosa Bandet-serie inspirerad av modevärldens aktuella vintagetrend med eleganta och sofistikerade nyanser. Samtidigt som du får den perfekta frisyren med styler, hårfön och en paddelborste i matt pastellrosa och metalliska effekter så är du med och stödjer kampen mot bröstcancer.

ghd V Vintage Pink Professional Styler har universalström vilket gör det möjligt för dig att skapa vackra frisyrer var du än befinner dig i världen. En idealisk styler för dig som reser mycket och vill ha en perfekt frisyr! Denna styler gör det möjligt för dig att platta, skapa lockar eller vågor med en lyxig, glansfull finish. De svarta plattorna glider lätt genom håret för att göra din styling enkel och smidig, och keramisk värmeteknologi erbjuder perfekt temperatur när du stylar.

ghd deltar för 10:e året i rad i kampen mot bröstcancer och donerar 10 euro till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation för varje såld styler och fön samt 2 euro för ghd:s Paddle Brush som ingår i årets Vintage Pink-serie. De har under de senaste 12 åren donerat 9 miljoner euro till bröstcancerforskningen.

Med detta års eleganta vintage pink styler, borste och fön, är det lättare än någonsin att visa att du är med och stödjer kampen mot bröstcancer. #myhaircares

Bild - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Höstens looker från Make Up Store

I början av sommaren visade Make Up Store upp höstens looker i en spektakulär show. Fantastiska makeuper matchades med fantastiska kläder. Fyra olika looker visades upp; Eco, Icon, Haute Couture och en limited edition kallad Shade.

Eco är en ung look. Naturlig och modern, livfull med mycket färg. Detta är augustilooken och passar bra till sommarens solbränna. Lekfullt och fräscht.

I september heter looken Icon, lite lyxigare och för tanken till Hollywood, gala och glamour. Makeupen är sober, mycket eyeliner och röda läppar.

Oktobers look är Haute Couture, något exklusivare, dyrare och lite trendigare. Den här looken ger frihet att fritt fantisera fram sin egen stil där inget är förbjudet eller fel.

Sista looken är Shade och är en limited edition med det där lilla extra. Looken är lite hårdare med lite mörkare färger. Alla produkter i serien har en dödskalle någonstans på förpackningen, längst ut på penslarna och i låset på ögonskuggornas lock. Mycket effektfullt.

Det känns som Make Up Store ger oss stora friheter i höst och att det mesta är helt ok. Att använda sitt eget ansikte som konstverk är inget konstigt alls, snarare tvärtom!

Höstens looker från Make Up Store ECO
ECO
Höstens looker från Make Up Store Icon
Icon
Höstens looker från Make Up Store Haute Couture
Haute Couture
Höstens looker från Make Up Store Shade
Shade

Bilder och text - Marlene Rindå

Elegant doft på snygg flaska!

MEU By Cristina Ferreria Perfym

Dofter och särskilt parfym är väldigt personligt. En del vill att det ska dofta mycket, andra vill att parfymen bara ska förnimmas. En parfym som doftar underbart på en person kan stinka på en annan.

Vi har testat MEU By Cristina Ferreria. Cristina Ferreira är en av de populäraste tv-stjärnorna i Portugal, hon förtrollar dagligen tusentals fans med hennes vänliga och naturliga framtoning. Hennes parfym är en av de bäst säljande i Portugal och nu har den även kommit till Sverige.

Söt och fruktig bergamott möter apelsinblomma och rosor, varm vanilj blandas med patchouli. Testpatrullens kvinnor tyckte om doften, den var inte för stark och inte för söt. Från början doftade den mest av rosor men efter en stund var det vaniljdoften som stannade kvar. Testpatrullens enda man tyckte att den doftade behagligt och kvinnligt.

Det är en behaglig och feminin doft med elegans alltså. Dessutom är flaskan riktigt snygg!

Bild och text - Marlene Rindå

Testa en helt ny look med Makeup Genius

Makeup Genius IOS Android App

I juni lanserade L´Oreal appen Makeup Genius där du kan sminka dig som proffsen och sedan ta en bild som du kan använda i tex sociala medier och samtidigt få produkterna du använt direkt hem i brevlådan. Med avancerad teknik har man skapat en makup-simulator som gör att du kan se ditt ansikte i 3D. Du kan se din nya makeup i rörelse, både framifrån och från sidan. Kameran fångar 64 ansiktspunkter och upp till 100 ansiktsuttryck och sminket sitter perfekt.

Man laddar ner appen Makeup Genius som är helt gratis och kan komma igång direkt, den finns för iOS och Android. Upptäck nya sidor av dig själv och skapa nya looker. Testa färger och kombinationer du inte vågat innan. Med Makeup Genius-appen har du alla L'Oréal Paris makeup-produkter samlade i din egen hand. Läppstift, eyeliners, ögonskuggor, rouge och mycket mer är nu bara ett enkelt klick bort. Att hitta och prova nya makeup-favoriter har aldrig varit enklare. Prova de färdiga lookerna skapade av makeup-artister eller sätt ihop dina egna. Använd appen som din spegel, upptäck nya sidor av dig själv och hitta nya personliga looker.

När vi testade appen trodde vi knappt våra ögon. I princip osminkade tog vi en bild, testade sedan lite olika eyeliners, ögonskuggor och läppstift. Bilden som kom fram var helt otrolig! Oavsett om man tänker beställa hem nya produkter eller ej, så är appen en himla kul grej, ett roligt och framförallt enkelt sätt att se vad man passar i och som gör att man vågar testa lite nytt.

Makeup Genius IOS Android App
Makeup Genius IOS Android App

Bild - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Spa of the World!

The Body Shop har sökt världen runt för att hitta uråldriga skönhetsritualer för att kunna skapa en riktigt lyxig spaserie. Med de finaste naturliga ingredienser, ljuvliga konsistenser och skira dofter, får kropp och sinne en ultimat spaupplevelse.

The Body Shop har använt tanken “världsskönhet” och förfinat den till något som inte bara är lyxigt utan också otroligt åtråvärt. Tanken är att konsumenten ska resa iväg på världens bästa skönhetsresa utan att lämna sitt eget badrum!

Genom att återvända till rötterna och utforska traditionella kulturer på avlägsna destinationer, för att undersöka kombinationen av uråldriga skönhetsritualer som slipats till perfektion av flera århundradens visdom har man skapat Spa of the World™.

Med Relaxing Body Ritual varva man ner, kopplar av och hittar lugn i kropp och sinne. I serien hittar man:

 • African Ximenia Scrub
 • Himalayan Charcoal Mask
 • Egyptian Milk & Honey Bath
 • French Lavender Massage Oil
 • Japanese Camellia Cream

För att sedan friska upp ett trött sinne och en trött kropp används Revitalising Body Ritual. Serien innehåller:

 • Dead Sea Salt Scrub
 • Moroccan Rhassoul Body
 • Thai Lemongrass Massage Oil

Till sist är det dax för hela kroppen att få en riktig lyxbehandling. Då tar vi:

 • Blissful Body Ritual som innehåller Polynesian Monoi Radiance Oil
 • Hawaiian Kukui Cream
 • Tahitian Orchid Massage Oil

En resa runt jorden, i sitt eget badrum!

Spa of the World™ lanseras den 18 augusti.

Spa of the World The Body Shop

Bild - pressmaterial, text - Marlene Rindå

När solen uteblir…

Cocoa Brown by Marissa Carter

Den här sommaren är lite oberäknelig, solen skiner varannan dag och lyser med sin frånvaro varannan dag. Men solbrända vill vi ändå vara och gärna utan risk för vår hälsa. Då kan brun-utan-sol vara en bra idé.

Nu lanseras brun-utan-sol-serien Cocoa Brown by Marissa Carter. En prisvinnande serie bestående av åtta produkter. Storsäljaren heter 1 Hour Tan som ger färg efter bara en timme.

Serien består av:

 • 1 Hour Tan
 • 1 Hour Tan Mousse Dark
 • Night & Day Tan
 • Lovely Legs Spray
 • Tough Stuff 3 in 1 Body Scrub
 • Chocolate Whip Oil-Free Body Moisturiser
 • Gentle Bronze Gradual Tanning Moisturiser
 • Pink Tanning Mitt

Cocoa Browns produkter ger en snabb solkysst hud utan att se orange ut, den är snäll mot känslig hud, lätt att applicera, snabbtorkande och kladdfri. Ett alternativ när sommaren inte riktigt blir så solig som man vill eller man kanske inte vill utsätta sig för de farliga solstrålarna.

Bild och text - Marlene Rindå

Naturligt solblekt strandlook

John Friedas hårvårdsserie Beach Blonde är särskilt framtagen för att ge looken av solblekt hår året runt. Då kan man ju tro att de bara vänder sig till naturligt blonda hårsvall, men så är det faktiskt inte. Serien passa alla hårfärger och alla hårtyper!

Beach Blonde Cool Dip Purifying Shampoo är ett kylande schampo med mentol som rengör håret grundligt. Beach Blonde Smooth Seas Detangling Conditioner återfuktar och reparerar värmeskadat hår, gör det följsamt och lätt att reda ut. Beach Blond Kelp Help Deep Conditioning Masque är en hårmask med uppfriskande mentol som reparerar, återställer och friskar upp torrt och slitet hår. Alla produkter kompletterar varandra och ger näring, renar och vårdar solblekt hår samt gör det fräschare och glänsande med en mjuk och fin känsla.

Beach Blonde Sea Waves Sea Salt Spray ger ditt hår den där perfekta känslan av en dag på stranden, utan att du ens behöver sätta din fot där. Saltvattensprayen doftar svagt av kokos och sommar.

Produkterna finns att köpa på bl.a. Åhlens och kostar mellan 99 - 129 kr.

John Friedas hårvårdsserie Beach Blonde

Bild och text - Marlene Rindå

Sensitive Végétal

Nu finns nya Sensitive Végétal på hyllorna - en effektiv hudvårdsserie speciellt framtagen för känslig hy. Produkterna innehåller Sigesbeckia orientalis vars lugnande egenskaper och assimilationsförmåga hjälper vid problem med känslig hud. Produkterna är allergitestade och fria från parfym, mineraloljor och färgämnen.

Sigesbeckia orientalis är en medicinalväxt från Madagaskar, länge känd för sina välgörande effekter på känslig hud. Den fungerar som en skyddsbarriär mot yttre angrepp samtidigt som huden ges omedelbar lindring.

I nya Sensitive Végétal har Yves Rocher fått fram en mer effektiv och aktiv ingrediens som lättare assimileras av huden. Det innebär att extraktet kan tränga igenom hudbarriären och aktivera cellernas metalliska kärna och verka på djupet.

Inte nog med det. Antalet ingredienser i Sensitive Végétal är så få som möjligt för att minimera eventuella reaktioner i den känsliga hyn.

Sensitive Végétal Yves Rochers

Bild - pressmaterial, text - Marlene Rindå

50 nyanser av naturen

50 Nya Lack Yves Rochers blå

På sommaren vill man gärna ha nya färger på naglarna. Därför passar Yves Rochers på att släppa 50 nya högkvalitativa nagellack i härliga nyanser inspirerade av växtrikets oändliga färgpalett. Alla lack innehåller elemiharts, en vegetabilisk kåda från Filippinerna som bildar en ljusreflekterande film som ger naglarna en fantastisk glans.

10 av lacken är med gel-effekt som ger en riktigt lång hållbarhet – du får enkelt till den trendiga gel-looken som du får på salong, fast hemma. Den nya platta och breda penseln gör det enkelt att följa nagelns form för ett perfekt jämnt resultat.

Dessutom passar Yves Rocher på att göra om hela sin manikyrserie. Doppa fingrarna i nya Extra Nail Polish Remover så försvinner lacket på ett kick. Har du bråttom på morgonen eller innan festen så är Express Drying Drop din räddare i nöden. Nudda bara nageln med penseln och lacket är torrt på ett ögonblick!

Lacket är enkelt att applicera tack vare den tjocka penseln. Färgen flyter ut över nageln och resultatet blir jämt och snyggt utan ansträngning. Några av färgerna doftar ganska starkt, medan andra inte luktar alls. Med bra underarbete, två lager lack och ett överlack håller naglarna sig snygga 5-6 dagar vilket är helt acceptabelt.

50 Nya Lack Yves Rochers

Bilder: övre - Marlene Rindå, nedre - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Ekologisk makeup från Maria Åkerberg

Ekologisk makeup från Maria Åkerberg Joyful Escape Läppstift Puder

Maria Åkerberg är ett svenskt hudvårdsmärke med enbart ekologiska produkter. Vetskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom företaget Dermanord som producerar märket Maria Åkerberg. Målet är helt naturliga produkter med 100% ekologiskt innehåll. Produktkonceptet baseras på Aromaterapi och Fytoterapi; växternas inneboende kraft. Alla färger och dofter i produkterna kommer från eteriska oljor och växtextrakt. Även förpackningarna är miljövänliga.

Lagom till sommaren lanseras Joyful Escape. En sommarlook som ger solkysst hy, intensiva ögon och skimrande läppar. Pudret täcker väl, är enkelt att lägga och resultatet blir perfekt. Det skimrar lite om huden, precis som när man är lite lätt solbränd. Ögonskuggan är en matt grön nyans som passar de flesta. Grönt är den perfekta kontrastfärgen till bruna toner och förstärker en solkysst hud. Läppstiftet är rosaskimrande och torkar inte ut läpparna tack vare vegetabiliska oljor. Jojoba förhindrar dessutom uppkomsten av torrhetsrynkor runt munnen.

Maria Åkerberg har mängder med produkter att komplettera den perfekta makeupen med. Men Joyful Escape är allt du behöver för en vacker sommarlook.

Bild - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Löwengrip Care & Color

Löwengrip Care och Color

Isabella Löwengrip (”Blondinbella”) hade acneproblem i tonåren vilket gjorde att hon utvecklade ett intresse för skönhetsvård. Trots tester av hundratals märken och produkter har hon inte hittat det som passar hennes behov och livsstil. Så hon skapade sitt eget märke!

Löwengrip Care & Color är ett svensktillverkat skönhetsmärke som består av hår- och kroppsvårdsprodukter, en ansiktsserie, mascara och nagellack samt en parfym. Produkterna är anpassade för kvinnan som vill ha balans i vardagen, lugnande och skonsamma ingredienser som är effektiva och långtidsverkande. De är dessutom vackert paketerade och tacksamma att ge i present.

Efter att ha testat både hår- och kroppsvård samt nagellack kan vi konstatera att produkterna håller vad de lovar. Snyggt förpackade, en svag och behaglig doft och långvarigt resultat. Nagellacket håller utan problem upp till en vecka, vilket vi anser är ett gott betyg.

Bild och text - Marlene Rindå

Bioderma – äntligen i Sverige!

Bioderma Sensibio H2O micelle-rengöringsvatten

Äntligen har det franska hudvårdsmärket Bioderma kommit till Sverige. Företaget startades redan 1977 och finns över nästan hela världen men har alltså inte förrän nu hittat vägen till Sverige. Man startade med ett enda schampo, Nodé, som fortfarande finns kvar på markanden. Numera finns en mängd produkter där Sensibio H2O kanske är den mest kända. Det säljs faktiskt en flaska var tredje sekund världen över!!!

Till den svenska marknaden kommer det ett mindre antal produkter till att börja med, Sensibio H2O är självklart en av dem. Sensibio H2O är ett micelle-rengöringsvatten som är vattenlösligt med hög koncentration av milda non-ioniska rengöringspartiklar. Det är dessa partiklar som kallas miceller. Miceller kännetecknas av två delar: en hydrofil del som är förenlig med vatten och en hydrofob del som drar till sig olja och är förenlig med vatten. Den här kombinationen gör att micellerna drar till sig orenheter och binder dem till bomullsrondellen eller bomullstussen.

I ett enkelt test med ett bläckstreck på undertecknads hand, som man sedan la en bomullsrondell på och tryckte lätt bevisade att bläcket försvann utan att gnugga eller bli röd i skinnet. Bläcket försvann och huden kändes ren och fräsch. Makeup-artister över hela världen lovprisar produkten.

Ett urval av Biodermas produkter, bla Sensibio H2O, finns sedan igår på utvalda apotek i Sverige. Med tiden kommer sortimentet att utökas med fler produkter.

Bild och text - Marlene Rindå

Cosmopharma x3

Cosmopharma x3 kornfri peeling

På Stockholm Beauty Week fanns en rad spännande utställare som alla hävdade att just deras produkt var den bästa. Som skribent blir man lite skeptisk, men lyssnar förstås på allt som sägs och sträcker fram handen för att testa. Så var det även när Carin Hellander från Cosmopharma började prata om x3. Men jag måste säga att det blev väldigt intressant!

Jag fick veta att detta var en extremt effektiv och unik peeling och att döda hudceller bokstavligen skulle rasa av. Och det gjorde det! En liten klick av krämen klickades ut på min hand och jag själv smörjde in den och kunde känna hur den döda huden faktiskt trillade av.

x3 - Triple Action är en kornfri peeling som med hjälp av naturliga AHA fruktsyror avlägsnar döda hudceller, utan att repa den känsliga huden. Produkten är baserad på hallon, havsalger och den naturliga fruktsyran glykolsyra. Hallonextrakt med sitt rika innehåll av antioxidanter reparerar skadad hud, skyddar från yttre påfrestningar och bevarar huden ung och spänstig. Havsalger har ett rikt innehåll av mineraler och vitaminer, samt antioxidanter som verkar både anti-inflammatoriskt och mjukgör huden. Resultatet är synligt omgående och huden blir smidig, slät, återfuktad och huden får en frisk lyster.

Det här testet var alltså bara på handen, men senare testade jag även på ansiktet och det fungerade precis lika effektivt. Huden kändes direkt mycket renare, friskare och fräschare. Alla som senare har passerat mig har fått testa och alla är lika fascinerade.

Under maj kan man köpa Cosmopharmas x3 till rabatt, så passa på!

Bild och text - Marlene Rindå

Lindex lanserar egen skönhetsserie

Lindex utökar sitt sortiment med ett eget kosmetikamärke – Lindex Beauty. Kollektionen omfattar snygga och prisvärda produkter inom make-up och kroppsvård som ska bidra till att skapa den kompletta looken!

Sortimentet kommer att inkludera mascara, eyeliner, eye shadow, foundation, puder, concealer, rouge, nagellack, läppstift och lipgloss. I kroppsvårdskollektionen ingår body wash, body lotion, sugar scrub, body butter, hand wash och hand cream.

Produkterna är hållbara och Svanen-märkta. Svanen fokuserar på miljöaspekter som kemikalier, vatten, energi och avfall.

För att komplettera konceptet kommer Lindex Beauty även att innehålla olika makeup-borstar gjorda av syntetiskthår, pincetter, makeup removers och bomullsrondeller.

Samtliga Lindex Beauty produkter har producerats enligt EU-restriktioner, är allergitestade och har inte testats på djur.

Lindex Beauty lanserades i Lindex butiker och online på lindex.com den 15 april.

Lindex Beauty läppstift
Lindex Beauty nagellack
Lindex Beauty skincare
Lindex Beauty blusher

Bilder - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Kure Bazaar – ekologiskt nagellack

Ekologiskt ligger i tiden och nu finns det även eko-nagellack! Nagellack med 85% naturliga ingredienser som baseras på trä, vete, bomull, potatis och majs. En teknologisk innovation efter år av forskning har reducerat kemikalierna i nagellacken dramatiskt. Kure Bazaar bevarar naglarnas naturliga styrka och gör dem starka, lena och friska, samtidigt som nagellacken sitter bra på nageln.

Nagellacken är 4-Free, vilket betyder att de är fria från de värsta ingredienserna som toluene, formaldehyd, dibutylftalater (DBP) och syntetisk kamfer. Lacket doftar en del direkt när man öppnar flaska, men försvinner rätt snabbt. Borsten är lätt att lacka med och färgen täcker redan vid första strykningen och torkar snabbt.

Lacket finns i en mängd trendiga färger och sitter ca 4-5 dagar.

Kure Bazaar Ekologiskt nagellack 3 färger
kure bazaar ekologiskt nagellack hand

Bilder och text - Marlene Rindå

Vichy idéalia Skin Sleep

Vichy Idéalia Skin Sleep

Det är ju inte varje morgon som man känner sig fräsch som en nyponros kanske. Att vakna och se ut som en nystylad filmstjärna är ju kanske inte realistiskt, men lite kan man ju ändå åstadkomma med rätt hjälpmedel.

Det finns en anledning till att man pratar om skönhetssömn och det är bla för att huden behöver djupsömn för att reparera och återhämta sig. Hudens cellförnyelse arbetar på högsta effekt och behöver jobba ostört.

Vichy lanserar nu Idéalia Skin Sleep som är en lugnande gel som lätt masseras in i huden och som då förvandlas till ett sammetslent balm. Med i förpackningen följer en guide till lugnande ansiktsmassageför ideal sömn. Den lätta doften av jasmin och grönt te förstärker kroppens och sinnets lust till en lång och djup sömn.

Efter 7 nätters användning upplevde 90% av kvinnorna i testpanelen att huden var bättre återfuktad. 84% upplevde att huden var smidigare och kändes mer välvårdad.

Vichy Idéalia Skin Sleep innehåller sex viktiga ingredienser som gör susen för din hy. Det är bla LHA som stimulerar cellförnyelsen, B3-vitamin som stärker hudens skyddsbarriär och Aprikoskärnolja som är känd för sina mjukgörande och lugnande egenskaper.

Nu finns alltså möjligheten att vakna upp och se lite mer ”filmstjärnelik” ut.

Bild och text - Marlene Rindå

Lumene Raspberry Miracle Lip perfecting Balm

Nu lanserar Lumene helt nya vårdande och fuktgivande läppbalsam som gör läpparna mjuka och samtidigt ger en lätt färgad glans.

Läppbalsamet innehåller fröolja från nordiska hallon som skyddar läpparna och bidrar till att hålla dem mjuka, välvårdade och återfuktade. Den känns svalkande och håller läpparna mjuka länge.

Lumene Raspberry Miracle Lip perfecting Balm finns i fyra olika nyanser och går att köpa hos Åhlens, kicks och Lindex.

Lumene Raspberry Miracle Lip perfecting Balm läppbalsam

Bild och text - Marlene Rindå

Beard Lube

Jack Black Beard Lube Pre-shave raklödder och ansiktskräm

Till skillnad från traditionella raklödder och geler som kan torka ut huden, är Beard Lube en pre-shave olja, raklödder och ansiktskräm, allt i en och samma produkt.

Den unika formulan innehåller rikligt med essentiella fettsyror som är viktiga för binda fukt till huden och stödja den naturliga hudbarriären. Den lätta, genomträngande formulan återfuktar huden och hjälper till att förbereda inför rakning. Jojoba verkar återfuktande medan Eukalyptus ger en friskt kylande känsla.

Applicera på fuktat ansikte vid rakning och skölj noggrant. Enklare än så blir det inte!

Bild och text - Marlene Rindå

Bok för nagelnördar!

Happy Nails nagelskulptering book

Äntligen har det kommit en bok för oss som älskar nagellack och kan pyssla bort en hel kväll i nagellackens underbara värld. I boken Happy Nails visar pysselproffset Elfi De Bruyn hur du enkelt själv fixar cool nail art - till en bråkdel av priset på salong! Varje nagel blir ett litet konstverk med häftiga mönster som leopard, galaxy, ormskinn, trendigt ombre och aztek men också mer stilren dekor. 

Du behöver inte köpa en massa nya lack och redskap utan det går ofta bra att använda det du redan har hemma och anpassa mönstren efter dina egna favoritnyanser. Lär dig också att göra en lyxig manikyr och pedikyr med vanliga basvaror, som en skön fotskrubb med råsocker, honung och ingefära. Happy Nails är fullproppad av smarta tips och tricks - visste du till exempel att du kan laga en nagel med en tepåse och underlack?

Belgiska författaren Elfi De Bruyn är ett härligt hipsterfenomen som du bara måste följa i sociala medier om du gillar naglar och nagellack, hon kommer garanterat att göra ditt flöde härligare, kitschigare och fullt av regnbågar och enhörningar! Glam_Elfi på Instagram, Glam_At_Heart på Twitter och Elfi De Bruyn på Facebook.

I april finns det dessutom möjlighet att uppleva Elfi och hennes nagelkonst live, då hon besöker Stockholm och bl.a. håller en workshop på Kulturhuset Lava - den 18:e april 14-16.

Happy Nails Naglar stickers
Happy Nails Naglar nagellack galaxy

Bilder - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Olaplex – reparerar håret

Olaplex hårreparation

Nu finns en helt ny produkt på marknaden som reparerar skadat hår och även skyddar mot framtida slitage. Produkten heter Olaplex och finns att köpa på utvalda hårsalonger runt om i landet. Man kan göra behandlingen både på salongen såväl som i hemmet.

Olaplex No.1 Bond Multiplier och No.2 Bond Perfector används vid blekningen eller färgningen på hårsalongen. Med Hair Perfector No.3 behandlar man antiången håret på salongen eller själv en gång/vecka hemma. Hair Perfector No.3 är helt unik i sin funktion där fokus är att laga håret, inte bara ge en kosmetisk effekt.

Det hela startade med två ledande forskare inom Material och Kemi utan erfarenhet av hårprodukter; Dr. Eric Pressly och Dr. Craig Hawker. Dessa två lyckades utveckla en ny innovativ molekyl, fri från silikon och oljor, som ensam skyddar och återskapar viktiga bindningar i hårets struktur under och efter kemiska behandlingar. Helt unikt är att bindningarna blir starkare än utgångsläget med bättre hårkvalitet som fördel.

Olaplex är användarvänlig, säker och giftfri.

Bild och text - Marlene Rindå

Njut av solen utan risker

Vichy Capital Soleil Tan optimizer Sun Lotion

På 70-talet skulle man bli så brun som möjligt. På 90-talet blev man mer medveten om riskerna med att sola och det blev nästan lite inne att vara så blek som möjligt. Numera har man förstått att man kan vara i solen och även bli brun utan risk för hälsan.

1995 lanserade Vichy ”Captial Soleil” för att öka medvetenheten om riskerna med att sola mycket. Nu vill man ännu en gång öka vår medvetenhet och lanserar ”Ideal Soleil” som skyddar ända upp till solskyddfaktor 50+. De flesta vet om vilka risker som finns när det gäller för tidigt åldrande av huden, cellskador och i värsta fall cancer. Därför vill man ha ett solskydd man kan lita på, som är effektivt och bekvämt att använda. Men solbränd vill man också bli!

Ideal Soleil Tan Optimizer är ett solskydd som även framhäver din solbränna. Tan Optimizing Hydrating Spray har solskyddsfaktor 30 som återfuktar huden samtidigt som du ser lite lagom ”solkysst” ut. Den ultralätta ”mjölken” sprayas enkelt på kroppen och tas snabbt upp av huden. Flaskan läcker inte och kan användas uppochner utan att förlora sin spraykapacitet.

Sun Lotion med solskyddsfaktor 20 har en lätt, återfuktande och behaglig konsistens som absorberas snabbt av huden utan att kladda. Den är vårdande och skyddar mot solens farligaste strålar.

Alla Vichys produkter är testade på känslig hud och är hypoallergen. De är vattenresistenta och utan parabener. De kladdar inte och lämnar inte vita märken.

De flesta av oss är duktiga på att smörja in familjen och ha koll på våra vänner, men ofta glömmer vi oss själva. Vi är också duktiga på att smörja in oss när vi är utomlands, men glömmer att solen är stark även i Sverige. I Skandinavien är spf 20 det minsta vi ska använda, men en del hudtyper kan behöva ända upp till spf 50 även här.

Så glöm inte att skydda dig mot solen, solbränd kan du bli ändå!

Bild och text - Marlene Rindå

XL Concept Dry Shampoo

XL Concept Dry Shampoo

XL Concept Dry Shampoo en ultralätt puderspray som snabbt och enkelt fräschar upp håret mellan schamponeringar. Den fina slöjan blir som ett med ditt hår och lämnar en naturlig skön känsla. Sprayen ger samtidigt ökad volym och en fin matt finish. Doften av gröna äpplen är mild, med mjuka blommiga inslag och fräscha marina toner.

XL Concept Dry Shampoo är berikad med näringsgivande arganextrakt. Ingrediensen är mjukgörande, stärkande och välgörande för såväl hår som hårbotten.

Aktiva ingredienser:

 • Gröna äpplen - Fuktgivande naturligt extrakt av äpple. 
 • Solrosextrakt – Rik på antioxidanter som skyddar håret mot UV-strålning och yttre påfrestningar.
 • Arganextrakt – Näringsgivande tillsatts rik på antioxidanter. Välgörande för såväl hår som hårbotten.

Bild - pressbild, text - Marlene Rindå

Hårspray med salongskvalitet

John Frieda Touchable Memory Contnous Control Ultimate Fixation Hårspray

John Frieda har tagit fram tre nya hårsprayer som alla ger salongskänsla. John Frieda Hairspray Collection gör det möjligt att välja stadga efter humör, tillfälle och stil – oavsett om man önskar en mjuk flexibel stadga, en bra stadga som tämjer statiskt hår eller den ultimata stadgan som håller stylingen ordentligt på plats.

John Frieda Touchable Memory – flexibel hold, John Frieda Contnous Control – Firm hold och John Frieda Ultimate Fixation – Extra Strength hold finns på bla Åhléns och Kicks.

Bild och text - Marlene Rindå

Kicks Face Care

Kicks Face Care Fairtrade ansiktsvård

Efter succén med KICKS egna sortiment inom makeup, hårvård och kroppsvård är det nu dags för lansering av ansiktsvård. Och precis som tidigare är det de Nordiska kvinnornas önskemål som ligger till grunden för utvecklingen. Resultatet är ett komplett sortiment av Fairtrade-märkta, effektivt vårdande ansiktsprodukter.

I KICKS Beauty Report 2014* kunde man konstatera att intresset för såväl ekologiskt certifierade som Fairtrade-märkta skönhetsprodukter ökat markant de senaste åren. Dock finns det fortfarande ett gap mellan intresset och det faktiska beteende då det fortfarande finns en uppfattning om att dessa produkter är dyrare eller inte lika bra. När KICKS inledde samarbetet med Fairtrade i utvecklingen av KICKS Face Care var det därför extra viktigt att visa att man inte behöver välja utan att det går att skapa produkter som både är effektivt vårdande, prisvärda och sköna att smörja in - samtidigt som de är Fairtrade-märkta.

Bild - pressbild, text - Marlene Rindå

Män med känslig hy

Nivea Men Sensitive Cooling After Shave Balm, Shaving Gel
      och Cooling moisturiser

Nu har Nivea utökat sin sensitive-serie med tre nya produkter, Nivea Men Sensitive Cooling. After Shave Balm, Shaving Gel och Cooling moisturiser. Ingen av dem innehåller alkohol och man får därför inte den brännande känslan och huden blir heller inte uttorkad. Kamomill lugnar och läker huden efter rakningen och den nya innovativa ingrediensen coolact 10 ger en omedelbar svalkande känsla. Det blir ett mjukt rikligt lödder som efterlämnar en fräsch känsla.

Bild och text - Marlene Rindå

Ett vintertrött hår behöver muntras upp!

John Frieda Frizz Ease, Forever Smooth, Daily Miracle Leave-In Spray

John Friedas nya serie Frizz Ease Forever Smooth piggar upp ett trött vinterhår. Redan efter första användningen känns håret mjukare och friskare. Vid regelbunden användning återuppbyggs en immunitet mot frizzigt hår.

Frizz Ease Forever Smooth Shampoo och Conditioner lugnar omedelbart frizzigt hår och stärker hårets immunitet mot frizz vid varje hårtvätt. Anti-Frizz Primer skapar den perfekta basen för styling, motverkar frizz och ger ett mjukt och glansigt hår.

Frizz Ease Daily Miracle Leave-In Spray är fylld med vitaminer, proteiner och fukt som vårdar, stärker och reparerar torrt och skadat hår. Miracle Leave-In Spray används i handdukstorkat hår, mest koncentrerat där det behövs mest.

Bild och text - Marlene Rindå

Nivea + Liverpool

Nivea Deo Spray Rollon Liverpool

Nivea Men blir Liverpool FC´s officiella grooming partner. Det innebär att ett flerårigt samarbete inleds i och med Barclays premier league. Nivea Men kommer med flera nyheter i och med samarbetet. En av nyheterna är en helt ny anitperspirant som skyddar mot såväl vardagssvett som den svett som uppstår i stressande situationer. Just stress-svett sätter in snabbare än vanlig svett och luktar ofta starkare. Nivea Men Stress Protection skyddar i 48 timmar och vårdar samtidigt den känsliga huden under armen. Finns både som rollon och spray.

Bild och text - Marlene Rindå

Hår med volym

John Frieda Luxurious 7-day volume treatment

Många av oss nordbor står ofta och sliter i vårt tunna hår och slänger avundsjuka blickar på de där tjocka hårsvallen som alla andra verkar ha. Nu går det faktiskt att på bara några minuter få ett hår med lite mer volym.

Luxurious 7-day volume treatment från John Frieda är ett gel som lägger sig runt varje enskilt hårstrå och på så sätt skapar en fyllighet och ger intryck av ett kraftigare hår. Man fördelar bara en liten mängd i blött hår, låter sitta 3-5 minuter och sköljer sedan ur. Vänta 2-3 hårtvättar innan nästa behandling. Hållbarheten är upp till 7 dagar lite beroende på hur ofta man tvättar håret.

Finns på bla Åhléns och Kicks.

Bild och text - Marlene Rindå

Oliva Earth

Olivia Earth hudvårdsserie Shower Oil Body Cream Hand Cream Shower Oil Sugar Scrub

CCS Healthcare lanserar i dagarna en helt ny hudvårdsserie – Oliva Earth. Oliva Earth är Fairtrade-märkt och innehåller förutom olivolja en helt ny blandning av naturliga och välgörande ingredienser från hela världen. Hela serien består av fem produkter; body lotion, shower oil, hand cream, body cream och sugar scrub.

Oliva Earth Shower Oil

Oliva Earth Shower Oil rengör huden med ett krämigt lödder och efterlämnar en mjuk och behaglig känsla. Duscholjan innehåller fuktgivande socker från och Belize och mjukgörande arganolja från Marocko. Oliva Earth Shower Oil är snyggt förpackad i flaska om 250 ml med kork.

Oliva Earth Body Cream

Oliva Earth Body Cream innehåller välgörande Fairtrade oljor från oliv- och shea som tillsammans med shoreasmör från Borneo gör huden mjuk och sammetslen. Oliva Earth Body Cream är snyggt förpackad i en tub om 175 ml.

Oliva Earth Shower Oil

Oliva Earth Shower Oil rengör huden med ett krämigt lödder och efterlämnar en mjuk och behaglig känsla. Duscholjan innehåller fuktgivande socker från och Belize och mjukgörande arganolja från Marocko. Oliva Earth Shower Oil är snyggt förpackad i flaska om 250 ml med kork.

Oliva Earth Hand Cream

Oliva Earth Hand Creaminnehåller mjukgörande oljor från oliv-, shea- och Abyssinian som tillsammans mjukar upp torra händer och nagelband. Oliva Earth Hand Cream är förpackad i en praktisk tub om 100 ml. Perfekt att ha med sig i handväskan.

Oliva Earth Sugar Scrub

Oliva Earth Sugar Scrubär en skönt peelande och rengörande skrubb med olivolja som tar bort döda hudceller. Skrubben mjukgör, återfuktar och återfettar samtidigt som den rengör huden på djupet och efterlämnar en härligt mjuk och len hud. Oliva Earth Sugar Scrub är en exklusiv skrubb med hög andel naturlig skrubb i form av socker samt rengörande milda och lätt nedbrytbara tensider.

Bild och text - pressmaterial

Nyheter från Idun Minerals

En ångade färsk nyhet från Idun Minerals är nagellack! En helt ny serie med nagellack i 15 olika färger. Nagellacken har en 5-free formula, håller länge och ger strålande glans. Dessutom innehåller de mineraler, vitaminer och mandelolja som är vårdande för naglarna.

Idun Minerals nagellack

Bild och text - Marlene Rindå

IDEAL BODY

Ny kroppsvårdsserie från Vichy – strålande, mjuk och smidig hud!

4 nya produkter för kroppen Serum-lotion, Balm, Oil och 3-Guld-olja alla med 10 olika oljor som ger ny näring till huden och ger extra lyster. Vårdande ingredienser som både känns och syns.

Vichy Ideal Body Oil
Vichy Ideal Body Serum Lotion Bodylotion
Vichy Ideal body 3 Gold Oil
Vichy Ideal Body Balm

Bilder - pressmaterial, text - Marlene Rindå

Liquid Chalk Collection

Möt våren med stil med Ciatés nya Liquid Chalk Collection för naglarna. En serie bestående av fyra lack med läckra, mjuka, matta texturer.

Wanderlust är en vacker grålila nyans, även kallad mauve. Cheek to Cheek är en feminin, mjuk, matt rosa. Sweet Talk är en vuxen och varm greige nude medan Confess är en klassisk och sofistikerad nude nyans.

Liquid Chalk Collection lanseras den 5 februari.

Liquid Chalk Collection nagellack Ciatés

Bild - pressbild, text - Marlene Rindå

Smoky Poppy

Lyxigaste hudvården finns på The Body Shop from 21 januari och heter Smoky Poppy De sju produkterna innehåller handplockad vallmo från Ankara och finns i begränsad upplaga. Produkterna går att köpa en och en eller som färdiga presentpaket i olika varianter.

Smoky poppy body shop hudvård

Bild - pressbild, text - Marlene Rindå

Viva La Diva

Viva La Diva är ett svenskt märke med fokus på prisvärda produkter. Produkterna är lekfulla med bla tvåfärgade läppstift och lyxiga förpackningar. De har snabbt blivit en av de ledande tillverkarna av nagellack, läppstift och ögonskugga i Skandinavien.

Här är en del av vintern och vårens nyheter.

Viva la Diva kosmetika läppstift nagellack ögonskugga eyeliner

Bild och text - Marlene Rindå

REF

REF Hårvård är ett svenskt varumärke. Konceptet är enkelt för att man lätt ska hitta den produkt man söker. Här finns allt från schampo till styling. Produkterna är dryga och räcker länge.

REF hårvård
REF styling

Bild och text - Marlene Rindå

YR - Yvonne Ryding SPA

I ett samarbete med Hemtex har Yvonne Ryding tagit fram en SPA-serie om sex produkter. Alla innehåller naturliga ingredienser från den nordiska naturen och är svensktillverkade. Produkterna har inslag av bland annat blåbär, ljung och lingon och är helt fria från parabener. Det finns även doftljus och doftolja att komplettera med och förhöja spakänslan i hemmet.

YR Yvonne Ryding SPA hudvård doftljus doftolja

Bild - pressamterial, text - Marlene Rindå

YR – Yvonne Ryding Sweden

Skönhetsdrottningen Yvonne Ryding har en egen hudvårdserie som består av 11 härliga produkter för både kropp och ansikte. Produkterna tillverkas i Sverige och består mest av naturliga växtextrakt och vegetabiliska oljor. Produkterna är dessutom fria från parabener, vaselin och paraffin.

Alla produkter från YR kommer i tub eller pumpform som gör att bakterier inte lika lätt samlas i behållarna och på så sätt undviker man att använda stora mängder konserveringsmedel. En person har 15-20 000 bakterier på fingrarna som vanligtvis kommer ner i innehållet om man ska ta från en burk. Med YR´s behållare stannar bakterierna på fingrarna istället för att hamna i produkten.

YR Yvonne Ryding Sweden hudvård

Bild - pressmaterial, text - Marlene Rindå